Arrangementskomitéen har sammensat det faglige indhold og program til Danske Kræftforskningsdage 2025.

Henrik Frederiksen Henrik Frederiksen

Henrik Frederiksen

Henrik Frederiksen er formand for DCCC fagligt udvalg og for arrangementskomitéen bag Danske Kræftforskningsdage. Han er professor i hæmatologi ved Klinisk Institut på Syddansk Universitet og overlæge ved Hæmatologisk Afdeling på Odense Universitetshospital. Henriks forskningsområde er komplikationer og komorbiditet ved hæmatologisk kræftsygdom og de ikke-maligne blodsygdomme.

 

Helle Pappot Helle Pappot

Helle Pappot

Helle Pappot er næstformand for DCCC fagligt udvalg og tilknyttet DCCC Stråleterapi. Hun er overlæge på Afdelingen for Kræftbehandling på Rigshospitalet og professor i klinisk onkologi med fokus på patientinddragelse og patientrapporterede outcomes ved Københavns Universitet. Derudover har Helle en bred forskningsinteresse inden for blærekræft, palliativ strålebehandling og uro-onkologi.

Camilla Qvortrup Camilla Qvortrup

Camilla Qvortrup

Camilla Qvortrup er formand for DMCG.dk og overlæge i onkologi på Rigshospitalet med speciale i kolorektal kræft. Derudover er hun formand for Dansk Colerektal Cancer Gruppe (DCCG)

Claus Wilki Fristrup Claus Wilki Fristrup

Claus Wilki Fristrup

Claus Wilki Fristrup er næstformand for DMCG.dk og overlæge og ph.d. ved Mave-tarmkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital. Han er desuden formand for Dansk Pancreas Cancer Gruppe (DPCG) og Database.

Krister Wennerberg Krister Wennerberg

Krister Wennerberg

Krister Wennerberg er medlem af DCCC Fagligt Udvalg og professor og gruppeleder ved Biotech Research & Innovation Centre (BRIC), Københavns Universitet. Kristers forskningsgruppe arbejder med målrettede kræftbehandlinger rettet mod de kræftceller, der overlever nuværende behandlinger ved at undersøgelse kræftcellekulturer og hvordan forskellige kræftceller reagerer på forskellige behandlinger.

Daniella Elisabet Østergaard Daniella Elisabet Østergaard

Daniella Elisabet Østergaard

Daniella Elisabet Østergaard er læge og ph.d.-studerende ved Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet. Hun er tilknyttet DCCC Stråleterapi og forsker i stråleterapi med fokus på optimering af strålebehandlingsteknikker og stråleplaner for at minimere senfølger, særligt hos børn og unge kræftpatienter. Daniella har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2023-2025.

Line Bentsen Line Bentsen

Line Bentsen

Line Bentsen er læge og ph.d.-studerende ved Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet. Line laver forskning med særligt fokus på fertilitet og seksuel sundhed blandt unge voksne med kræft i Danmark. Line har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2023-2025.

Marie Ernst Christensen Marie Ernst Christensen

Marie Ernst Christensen

Marie Ernst Christensen er lektor og ph.d. ved Forskningscenter for Pleje & Rehabilitering, samt Ernæring og Sundhedsuddannelsen på VIA University College. Hun har en baggrund i folkesundhedsvidenskab og forsker i rehabilitering med særlig fokus på appetit, samt mad- og måltidsrelaterede udfordringer hos unge kræftramte. Marie har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2025.

Mette Kielsholm Thomsen Mette Kielsholm Thomsen

Mette Kielsholm Thomsen

Mette Kielsholm Thomsen er postdoc ved Klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitet. Hun har en baggrund i folkesundhedsvidenskab og en ph.d. om det danske tarmkræftscreeningsprogram. Hendes forskning fokuserer på screening, kræftepidemiologi, social ulighed i sundhed og klinisk epidemiologi. Mette har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2025.

 

Signe Borgquist Signe Borgquist

Signe Borgquist

Signe Borgquist er klinisk lærestolsprofessor i onkologi ved Aarhus Universitet og overlæge ved Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital. Hun har forskningsmæssig erfaring inden for brystkræft, der bygger bro mellem epidemiologi, laboratorieundersøgelser og kliniske forsøg. Signe Borgquist er medlem af DCCCs forretningsudvalg.

Søren Pihlkjær Hjortshøj Søren Pihlkjær Hjortshøj

Søren Pihlkjær Hjortshøj

Søren Pihlkjær Hjortshøj er lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital og uddannet speciallæge i kardiologi. Derudover er han en del af DCCCs styregruppe og repræsentant for Region Nordjylland i Medicinrådet.

 

Birgitte Vrou Offersen Birgitte Vrou Offersen

Birgitte Vrou Offersen

Birgitte Vrou Offersen er professor ved Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet og overlæge ved Kræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital samt tilknyttet DCCC Stråleterapi. Hendes forskningsområder omfatter brystkræft, senfølger, patientrapporterede resultater og genbestråling. Birgitte er med i forretningsudvalget for DMCG.dk.

Randi Krogsgaard Randi Krogsgaard

Randi Krogsgaard

Randi Krogsgaard patientrepræsentant i DCCC styregruppe og sekretariatsleder for Brystkræftforeningen. Hun har en baggrund i psykologi og er kommunikationsspecialist inden for sygdom, med særlig indsigt i diagnose og behandling af brystkræft. Derudover har Randi skrevet flere håndbøger om brystkræft.

Lise Bjerrum Thisted Lise Bjerrum Thisted

Lise Bjerrum Thisted

Lise Bjerrum Thisted er klinisk sygeplejespecialist ved Klinik for Senfølger efter Kræft og Onkologisk Ambulatorium ved Sjællands Universitetshospital. Hendes primære interesseområder omfatter kræftsygepleje, senfølger og kræftrehabilitering, seksualitet og kropsbillede, med afsæt i tværfagligt som tværsektorielt samarbejde samt patient- og pårørende inddragelse gennem informationsmateriale, undervisning og kommunikation.

Annika von Heymann Annika von Heymann

Annika von Heymann

Annika von Heymann er psykolog og seniorforsker ved Afdelingen for Kræftbehandling på Rigshospitalet og tilknyttet Nationalt Center for Senfølger hos Kræftoverlevere (CASTLE). Hendes forskning fokuserer på psykologiske og sociale følger efter kræft, samspillet mellem patienter og pårørende, samt psykologiske interventioner under og efter behandlingsforløbet.

 

Lena Saltbæk Lena Saltbæk

Lena Saltbæk

Lena Saltbæk er overlæge, ph.d. og leder af Klinik for Senfølger efter Kræft på Sjællands Universitetshospital. Hun arbejder dagligt med kræftoverlevere, der har komplekse senfølger, herunder smerter, træthed, psykiske udfordringer og påvirket tilknytning til arbejdsmarkedet.

Lærke Kjær Tolstrup Lærke Kjær Tolstrup

Lærke Kjær Tolstrup

Lærke Kjær Tolstrup er sygeplejerske, ph.d. og lektor i kræftsygepleje, senfølger efter kræftbehandling og patientperspektiver ved Onkologisk Afdeling og i Klinik for Senfølger efter kræft på Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet. Hendes forskning fokuserer blandt andet på patientrapporterede outcomes, fælles beslutningstagen og senfølger efter kræft.

Ole Graumann Ole Graumann

Ole Graumann

Ole Graumann er professor og ledende overlæge på Radiologisk Afdeling, Odense Universitetshospital samt leder af radiologisk forsknings- og innovationsenhed, Syddansk Universitet. Ole er medlem af DCCC fagligt udvalg.

Lise Søndergaard Lise Søndergaard

Lise Søndergaard

Lise Søndergaard er afdelingslæge på Onkologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital, og arbejder primært med behandling af patienter med brystkræft samt patienter, der skal have omfattende genetisk undersøgelse og personlig medicin.