Forberedelse af nationale og multidisciplinære investigator-initierede studier
Med denne kategori ønsker DCCC at støtte forberedelsen af sundhedsfaglige nationale og multidisciplinære investigator-initierede studier i bred forstand.
Med forberedelse menes der de forberedende øvelser, som finder sted inden et studie initieres og særligt de skridt, man kan tage tidligt i forløbet for at sikre, at det investigator-initierede studie bliver nationalt dækkende og multidisciplinært. I denne kategori kan der bl.a. søges om støtte til indledende projekt- og protokolmøder, hvor deltagerkredsen er sammensat på tværs af regionerne, og der er flere forskellige faglige perspektiver inkluderet.
Der kan også søges om frikøb til protokolskrivning.
Der kan ikke søges om støtte til lokal initiering af protokoller/daglig projektering f.eks. ved de enkelte KFE'er eller gennemførelse af forskningsprojekter herunder feasibility studier og kliniske analyser.
Eksempler på støtte til forberedelse af studier kan ses her: https://www.dccc.dk/projekter--netvark/forberedende-kliniske-studier/.
Etablering af nye nationale, tværfaglige netværk
DCCC støtter etableringen af nye nationale, tværfaglige netværk, hvor forskere og klinikere på tværs af sektorer og fagligheder kan indgå i et samarbejde om udviklingen og koordineringen af forskning og vidensdeling, med mulighed for også at understøtte samarbejdet på tværs i forhold til behandlingsindsatser. Netværksansøgninger bør som minimum indeholde:
- en tidsplan for og beskrivelse af de planlagte aktiviteter.
- en plan for, hvorledes netværket kan gøres levedygtigt efter bevillingens udløb.
En netværksbevilling vil typisk strække sig over 2 år og tidsplanen bør afspejle dette. Ansøger er også velkommet til at beskriver aktiviteterne over en 3 årig periode eller længere, hvis det giver bedst mening for netværket og I vurderer at I kan strække de 200.000,- til at dække en længere periode.
For at modtage støtte i denne kategori er det et krav, at alle aktiviteter er åbne for alle interesserede deltagere.
Eksempler på støttede netværk kan ses her: https://www.dccc.dk/projekter--netvark/
Konkrete aktiviteter i allerede etablerede nationale, tværfaglige netværk
Der kan søges om støtte til konkrete aktiviteter i allerede etablerede nationale, tværfaglige DCCC-støttede netværk, hvis det kan dokumenteres, at man har opnået målene i den oprindelige ansøgning.
Netværket skal være (vel)etableret, medlemmerne af netværket skal dække området på tværs af regionerne, og der skal være flere forskellige faglige perspektiver inkluderet i netværket. For at modtage støtte i denne kategori er det et krav, at alle aktiviteter er åbne for alle interesserede deltagere.
Forberedende møder/netværk med henblik på "centerdannelser" af tværfaglig og national karakter
En ansøgning i denne kategori kan være første fase i en proces, hvor formålet er at etablere et nationalt tværfagligt center. Det er eksempelvis, men ikke udelukkende, muligt at søge støtte til forberedelse af en interessetilkendegivelse/ansøgning til Kræftens Bekæmpelse, Novo Nordisk fonden eller andre fonde vedr. etablering af et nationalt forskningscenter.
Forberedelse af store ansøgninger til nationale og internationale projekter inden for DCCC's virke
Her kan der eksempelvis søges om støtte til forberedelse af store EU-ansøgninger eller andre store ansøgninger til fonde mv.
Udbredelse af viden om specifikke emner på tværs af landet
Der kan under denne kategori eksempelvis søges om midler til et rejsehold, en serie af gå hjem-møder, eller lignende. I denne kategori kan der ikke søges om støtte til at fremskaffe ny viden - men til at udbrede eksisterende viden.
Det er et krav, at:
- aktiviteten er relevant for flere cancergrupper
- målgruppen er tværfaglig
- at planen for udbredelsen dækker nationalt
Bemærk, at det ikke er muligt at søge støtte fra DCCC til afholdelsen af etablerede/eksisterende kongresser eller til den form for kursusvirksomhed og efteruddannelsesaktiviteter, som almindeligvis falder inden for rammerne af de lægevidenskabelige selskaber.
Udvikling af nationale, tværfaglige kompetencegivende initiativer, herunder e-læring
Angiv denne kategori, når der er tale om en ansøgning, hvor der søges om støtte til at udvikle et konkret initiativ der kan finde anvendelse nationalt og tværfagligt, eksempelvis e-læringskurser og lignende.
Det er et krav, at:
- initiativet er relevant for flere cancergrupper
- målgruppen for initiativet er tværfaglig
- planen for initiativet dækker nationalt