Dato: 14. november 2024 kl. 10.00-20.00
Sted: Nordatlantisk Hus, Nordatlantisk Promenade 1, 5000 Odense
Arrangør: Udbredelse af viden om forebyggelse, udredning og behandling af metastaser til pleura og peritoneum med henblik på etablering af nationalt ekspert forum
Tilmelding: via mail til jette.bang.hedelund@rsyd.dk  
Tilmeldingsfrist: 1. oktober 2024
Kontakt: Michael Bau Mortensen, professor, Odense Universitetshospital, e-mail: michael.bau.mortensen@rsyd.dk


Initiativet Udbredelse af viden om forebyggelse, udredning og behandling af metastaser til pleura og peritoneum med henblik på etablering af nationalt ekspert forum inviterer til opstartsmøde d. 14. november 2024 i Odense.

Spredning til enten bughinden eller lungehinder er ofte den sidste fase hos flere kræftsygdomme, herunder kræft i mavesæk, tyktarm, æggestokke, bugspytkirtel, lunger og bryst. Dette udgør et omfattende problem med en dårlig prognose, og behandlingen er generelt kun livsforlængende.

Formålet er at samle en national, tværfaglig gruppe af eksperter og andre interesserede samt repræsentanter for patienter og pårørende til et fælles møde. Under mødet vil der blive diskuteret den aktuelle behandlingssituation samt konkrete udviklings- og forskningstiltag, med det bredere formål at søge opbakning til etablering af en permanent national ekspertgruppe som er åben for alle med interesse for denne store, ofte oversete, patientgruppe. 

Klik her, for at se programmet for mødet.