Temadag om AI 10-04-24 (2).png

DCCC inviterer til en højaktuel temadag om anvendelse af AI på kræftområdet torsdag den 3. oktober 2024 i København. Foto: DCCC

10-04-2024

Kunstig intelligens (AI) flytter ind i forskning og klinik. Det betyder nye muligheder, men der opstår også nye udfordringer. Derfor inviterer vi, sammen med førende fagfolk, til en højaktuel temadag om emnet.

Det er tid til at sætte kryds i kalenderen: Den 3. oktober inviterer DCCC forskere, klinikere og andre fagligt interesserede til temadag om anvendelse af AI på kræftområdet i København. Dagen vil sætte fokus på erfaringsudveksling, vidensdeling samt konkrete og relevante projekter indenfor kræftområdet. Sammen vil vi dykke ned i, hvordan vi i fællesskab kan samarbejde om gode AI-løsninger og overkomme de barrierer, der opleves.

Det er gratis at deltage på dagen, men det kræver tilmelding. Der er endnu ikke åbent for tilmelding, men følg med på DCCC’s kanaler på LinkedIn eller X (tidl. Twitter), så skal vi nok fortælle, når tilmelding åbner. Du kan også abonnere på vores kalender på dccc.dk, hvis du vil have beskeden direkte i din mailboks. Tryk er for at abbonere på vores kalender.

Indsend dit AI-projekt

Det bliver muligt at præsentere sit AI-projekt på dagen.
For at komme i betragtning skal du indsende en kort synopsis (abstrakt) om dit projekt på maks. 300 ord til dccc.info@dccc.dk.
Teksten skal indeholde baggrund, formål, omfang, forventet effekt, tidsplan og samarbejdspartnere.
Dit abstrakt kan fremsendes frem til den 27. juni 2024 kl. 12.

Ny rapport sætter rammerne for dagen
I marts udgav DCCC’s faglige udvalg en rapport om AI på kræftområdet. Rapporten, hvis titel er ’Klinisk Anvendelse af kunstig intelligens på kræftområdet’ er blevet til med input fra førende forskere indenfor de relevante områder. Cai Grau (professor og overlæge Dansk Center for Partikelterapi, Aarhus Universitetshospital, Forskningsleder for DCCC Stråleterapi) og Martin Bøgsted (professor og centerleder, Center for Clinical Data Science, Aalborg Universitet og Aalborg Universitetshospital) har ledet arbejdet.

Rapporten dykker ned i en række konkrete cases, og kommer desuden med anbefalinger til, hvordan vi bedst lykkes med at implementere AI indenfor kræftområdet i Danmark. Rapporten vil således være rammesættende for den kommende temadag.

Læs mere om rapporten her.

Læs rapporten i sin fulde længde ved at klikke her.