Vil du modtage nyheder fra DCCC, kan du tilmelde dig herunder. Herefter modtager du et nyhedsbrev i din indbakke 4-6 gange om året med DCCC nyheder og kommende arrangementer. Du kan altid afmelde dig igen i selve nyhedsbrevet.

Tilmeld dig nyhedsbrev fra DCCC.

Læs tidligere nyhedsbreve fra DCCC.

 • 17-09-2021

   

  Det er næppe dem, der ved mest om kirurgi eller stråleterapi. Til gengæld har de prøvet det på egen krop og lever hver dag med efterveerne af hoved-halskræft. Netop derfor, er det patienterne selv, der sætter emner på dagsordenen, når omkring 400 patienter, pårørende, sundhedsprofessionelle og andre ansatte i kommunerne fredag mødes til national hoved-halskræftdag.

 • 02-09-2021

   

  Danske Kræftforskningsdage var i år begavet med hele 184 posters som i modsætning til tidligere år lå på en online platform i stedet for at være hængt fysisk op på konferencen. Online-løsningen har kastet mange positive bemærkninger af sig, men der er selvfølgelig behov for en grundigere evaluering, understreger formand for postersessionen Henrik Frederiksen.

 • 25-08-2021

   

  Mellem 20 og 30 procent af patienter med tarmkræft får tilbagefald. Det er en stor andel, og den genopståede kræft skal opdages hurtigt for at patienterne har størst chance for at overleve. Desværre ved vi ikke, hvem tilbagefaldet rammer. Det arbejder Tenna Vesterman Henriksen på at gøre noget ved – og hun er på rette spor.

 • 24-08-2021

   

  Patienter der får stråleterapi mod brystkræft risikerer at udvikle lavt stofskifte, lyder hovedkonklusionen i nyt studie. Elisabeth Solmunde, der står bag studiet, modtager pris for sin evne til at formidle sin forskning og gøre den relevant for de patienter, det handler om.

 • 23-08-2021

   

  Screening for tarmkræft virker og redder liv, viser de indledende resultater fra et endnu ikke færdigt studie. Bag studiet står Mette Kielsholm Thomsen fra Aarhus Universitetshospital, der modtager Danske Kræftforskningsdages formidlingspris for sin evne til at forklare sin komplicerede forskning på en let forståelig måde.

 • 18-08-2021

  Et kræftforløb slutter ikke den dag, du har fået den sidste kemobehandling eller stråledosis. Mange kvinder døjer med fysiske og psykiske senfølger efter brystkræft. En ny app støtter den enkelte patient med individuelt tilpassede tilbagemeldinger og samler samtidig ny og vigtig viden.

 • 05-08-2021

   

  Når kræftpatienter får almindelig stråleterapi tager det op til 4-5 minutter at levere den rette dosis stråling. Behandlingen kan føre til en del skader på det almindelige væv og ubehagelige bivirkninger for patienten. Med FLASH-stråling kan man levere samme stråledosis på under 0,5 sekund – det giver færre bivirkninger, og potentialet er stort, siger Brita Singers Sørensen.

 • 01-07-2021

   

  Med en diabetes 2-diagnose følger også øget risiko for tarmkræft. Desværre er der alt for mange med diabetes, der ikke ved, at screeningsprogrammet for tarmkræft er særligt relevant for netop dem. Det skal der ændres på, og Tinne Laurberg er allerede i gang.

 • 30-06-2021

   

  PRO – Patient Reported Outcome – har buldret gennem sundhedsvæsnet som et tog med fuld damp på kedlerne både herhjemme og internationalt. PRO-data styrker forskningen, men fanger de også det, patienten har på hjerte – eller skal vi slippe tøjlerne og lade dem formulere deres ønsker og behov mere åbent? Ja, siger Berit Kjærside Nielsen, der forsker på området.

 • 17-06-2021

   

  Pladserne til årets konference er blevet revet væk – vi glæder os over den store interesse og arbejder på højtryk på at få alle detaljer på plads, herunder muligheden for at udvide antallet af pladser, hvis restriktionerne tillader det. Skriv dig på ventelisten, hvis du gerne vil have en chance for at få en plads.

 • 16-06-2021

   

  I Danmark kan vi glæde os over, at flere og flere overlever kræft. Det er resultat af en fokuseret og fælles indsats gennem gange år. Men midt i glæden må vi ikke glemme de tidligere kræftpatienter, som ofte oplever senfølger. De har brug for at der bliver taget hånd om netop deres senfølger og at der er styr på arbejdsfordelingen mellem regioner, de praktiserende læger og kommunerne - uanset, hvilken kræfttype, man har haft og hvor i landet man bor.

 • 09-06-2021

   

  Glioblastom er den hyppigste og mest dødelige form for hjernekræft, og vi har ikke har været i stand til at øge overlevelsen nævneværdigt de seneste 15 år. Det skal der laves om på. Ved at bore strategisk placerede huller i kraniet og sende strøm ind i hjernecellerne, vil Nikola Mikic forhindre kræftcellerne i at dele sig.

 • 03-06-2021

   

  Når unge voksne i alderen 18-39 år har været igennem kræftbehandlingen og kommer ud på den anden side, venter der lidt af en omvæltning for mange af dem. De kan ikke nødvendigvis det samme som før og mangler målrettet hjælp, støtte og træning for at klare hverdagen og genvinde livkvaliteten. Det skal der nu laves om på, mener Maria Aagesen, der skriver ph.d. i rehabilitering.

 • 26-05-2021

   

  Sidste år spændte coronapandemien ben for Danmarks største kræftkonference, der endte med at blive aflyst. I år får forskere og klinikere på kræftområdet igen mulighed for at vidensdele og netværke, når Danske Kræftforskningsdage vender tilbage som fysisk konference i Odense i slutningen af august.

 • 26-05-2021

   

  Forberedelse af forskning i protonterapi, hjernekræft og effekten af ernæringsbehandling til patienter med prostata- og endetarmskræft er blandt de modtagere, DCCC's styregruppe har bevilget støtte i denne omgang. De 8 grupper modtager lige godt 1,4 millioner kroner til sammen.

Flere nyheder

Nyheder 2020

Nyheder 2019

Nyheder 2018 og 2017