Vil du modtage nyheder fra DCCC, kan du tilmelde dig herunder. Herefter modtager du et nyhedsbrev i din indbakke 4-6 gange om året med DCCC nyheder og kommende arrangementer. Du kan altid afmelde dig igen i selve nyhedsbrevet.

Tilmeld dig nyhedsbrev fra DCCC.

Læs tidligere nyhedsbreve fra DCCC.

 • 01-07-2021

   

  Med en diabetes 2-diagnose følger også øget risiko for tarmkræft. Desværre er der alt for mange med diabetes, der ikke ved, at screeningsprogrammet for tarmkræft er særligt relevant for netop dem. Det skal der ændres på, og Tinne Laurberg er allerede i gang.

 • 30-06-2021

   

  PRO – Patient Reported Outcome – har buldret gennem sundhedsvæsnet som et tog med fuld damp på kedlerne både herhjemme og internationalt. PRO-data styrker forskningen, men fanger de også det, patienten har på hjerte – eller skal vi slippe tøjlerne og lade dem formulere deres ønsker og behov mere åbent? Ja, siger Berit Kjærside Nielsen, der forsker på området.

 • 17-06-2021

   

  Pladserne til årets konference er blevet revet væk – vi glæder os over den store interesse og arbejder på højtryk på at få alle detaljer på plads, herunder muligheden for at udvide antallet af pladser, hvis restriktionerne tillader det. Skriv dig på ventelisten, hvis du gerne vil have en chance for at få en plads.

 • 16-06-2021

   

  I Danmark kan vi glæde os over, at flere og flere overlever kræft. Det er resultat af en fokuseret og fælles indsats gennem gange år. Men midt i glæden må vi ikke glemme de tidligere kræftpatienter, som ofte oplever senfølger. De har brug for at der bliver taget hånd om netop deres senfølger og at der er styr på arbejdsfordelingen mellem regioner, de praktiserende læger og kommunerne - uanset, hvilken kræfttype, man har haft og hvor i landet man bor.

 • 09-06-2021

   

  Glioblastom er den hyppigste og mest dødelige form for hjernekræft, og vi har ikke har været i stand til at øge overlevelsen nævneværdigt de seneste 15 år. Det skal der laves om på. Ved at bore strategisk placerede huller i kraniet og sende strøm ind i hjernecellerne, vil Nikola Mikic forhindre kræftcellerne i at dele sig.

 • 03-06-2021

   

  Når unge voksne i alderen 18-39 år har været igennem kræftbehandlingen og kommer ud på den anden side, venter der lidt af en omvæltning for mange af dem. De kan ikke nødvendigvis det samme som før og mangler målrettet hjælp, støtte og træning for at klare hverdagen og genvinde livkvaliteten. Det skal der nu laves om på, mener Maria Aagesen, der skriver ph.d. i rehabilitering.

 • 26-05-2021

   

  Sidste år spændte coronapandemien ben for Danmarks største kræftkonference, der endte med at blive aflyst. I år får forskere og klinikere på kræftområdet igen mulighed for at vidensdele og netværke, når Danske Kræftforskningsdage vender tilbage som fysisk konference i Odense i slutningen af august.

 • 26-05-2021

   

  Forberedelse af forskning i protonterapi, hjernekræft og effekten af ernæringsbehandling til patienter med prostata- og endetarmskræft er blandt de modtagere, DCCC's styregruppe har bevilget støtte i denne omgang. De 8 grupper modtager lige godt 1,4 millioner kroner til sammen.

 • 28-04-2021

   

  Mere end 130 sundhedsprofessionelle fulgte med, da DMCG.dk og DCCC inviterede til webinar om en styrket palliativ indsats i slutningen af april. Du kan se eller gense webinaret, der bød på mange gode pointer, her.

 • 07-04-2021

   

  Vil du præsentere din forskning for omkring 500 forskere og klinikere på landets største kræftkonference, skal du sende dit abstract ind nu.

 • 25-02-2021

   

  Kræftpatienter rammes ofte også af venøs tromboemboli (øget risiko for blodpropper). Det forværrer chancen for at overleve sygdommen markant. Derfor støtter DCCC dette projektet, der bl.a. arbejder videre med at implementere kliniske retningslinjer for både forebyggelse og behandling af patienter med lungekræft.

 • 24-02-2021

   

  De seneste år har et klinisk dilemma med tiltagende hyppighed manifesteret sig: Hvad gør vi, når polypfjernelse i forbindelse med koloskopi tilfældigt har fundet en tidlig tarmkræft? Nu vil forskere se, om måling af kræft-DNA kan skåne en række patienter for operation.

 • 22-02-2021

   

  Metoden ctDNA har potentiale til at forbedre screeningsprogrammer, målrette behandling og optimere opfølgningsprogrammer for kræftpatienter. Skal det lykkes, kræver det et stærkt samarbejde om at øge vores viden om, hvad metoden kan og hvordan vi bedst udnytter den – det er ambitionen for det danske ctDNA forskningscenter, som holder åbningsmøde onsdag.

 • 10-02-2021

   

  I dag modtager patienter med neuroendokrine neoplasmer (NEN) en strålebehandling, der er stærkt inspireret af de standarder, der anvendes ved andre typer af kræft. Evidensen for anvendelse af strålebehandling hos patienter med neuroendokrine neoplasmer er nemlig meget sparsom. Det skal dette nye studie ændre på.

 • 07-01-2021

   

  I Danmark findes der ikke noget samlet overblik over igangværende kliniske forsøg. Det betyder, at kritisk syge patienter kan gå glip af muligheden for at modtage forsøgsbehandling, der potentielt kan lindre deres sygdom eller redde liv. DCCC har i flere år arbejdet for at skabe det manglende overblik og i slutningen af 2020 kom det afgørende gennembrud.

Flere nyheder

Nyheder 2020

Nyheder 2019

Nyheder 2018 og 2017