I år kan du vælge imellem 10 faglige spor til postersessionen, hvor du vil få indblik i den nyeste forskning indenfor kræftområdet. Foto: DKD2023, Jesper Balleby.

30-06-2023

Traditionen tro vil over 100 danske forskere præsentere postere til Danske Kræftforskningsdage 2023. Men i år ønsker vi at øge interaktionen og din mulighed for at dykke ned i den forskning, der er mest relevant for dig. Derfor vil der være mulighed for at melde sig til guidede poster-walks i 10 forskellige spor.

 

Danske Kræftforskningsdage er Danmarks største, tværfaglige kræftkonference. Her samles over 500 klinikere, forskere patientforeninger og beslutningstagere inden for feltet til to dage med fokus på ny og vigtig dansk forskning.

Til konferencen vil over 100 danske forskere præsentere deres poster. Som noget nyt i år kan du til den session deltage i modererede poster-walks med diskussionsgrupper. Der er i alt 10 forskellige spor, du kan vælge dig ind på.

Hver gruppe vil blive ledt af to moderatorer, der guider deltagerne igennem de ca. 10 postere i hvert spor. Hver 'poster-presenter' får mulighed for at formidle posterens faglige indhold på en publikumsvenlig måde og svare på spørgsmål fra gruppen.


Se abstract book allerede nu
Du kan allerede nu begynde at forberede dig til poster-walken ved at dykke ned i den forskning, som bliver præsenteret. For alle postere er udvalgt ud fra indsendte abstracts, som netop er blevet offentliggjort i en abstract book, du finder ved at klikke her.

Bogen er opdelt i de 10 spor, som det vil være muligt at vælge imellem til posterwalken. I bogen finder du også de abstracts, som er udvalgt til Flash Talks samt de syv "Exceptional Young Scientist Abstract", der torsdag vil præsentere deres forskning for de mere end 500 deltager.

Pris til den bedste poster
På baggrund af poster-sessionen vil ’Best Poster Award’-prisen blive uddelt. Prisen går til forskere, der kan præsentere deres poster på højeste niveau både visuelt og mundtligt.

Prisen gives til den bedst formidlede poster. Kriterierne er at prisen gives

  1. for en klar og overskuelig visuel præsentation af et fagligt stærkt indhold. Originalitet er naturligvis et plus
  2. til en poster-presenter, der udmærket sig i formidling af sin forskning på en for tilskueren både overskuelig og interessant vis samthvor hovedpointenerne fremgår tydeligt af selve posteren. Det vil sige publikumsvenlige formidling af høj kvalitet – både visuelt og mundtligt

Posteren skal således kunne give overblik over projektet alene og mundtlig præsentation skal kunne udfolde projektet i det omfang tiden tillader og fordre klarhed og videre diskussion. Moderatorerne i hvert spor vil udpege en kandidat til "Best Poster Award"-prisen. Herefter vil en tværfaglig bedømmelseskomité afgøre, hvilke af de udvalgte postere, der bliver den endelige vinder.

Bedømmelseskomitiéen består af Ulrik Lassen (Ledende overlæge, Rigshospitalet og formand for komitéen), Line Bentsen (Læge, Ph.d., sessionsansvarlig), Randi Krogsgaard (patientrepræsentant og medlem af DCCCs styregruppe) og Anders Høeg Lammers (forskernes redaktør, Videnskab.dk).

 

Læs mere

Læs mere information om postersessionen og de praktiske rammer ved at klikke her.

Læs mere om Danske Kræftforskningsdage 2023 ved at klikke her.

Videoen viser stenmingen til dette års postersession, der fandt sted torsdag d. 31. august til Danske Kræftforskningsdage 2023.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.