Foto: DKD 2023. Jesper Balleby

Danske Kræftforskningsdage 2023

Torsdag den 31. august og fredag den 1. september løb landets største tværfaglige kræftkonference af stablen i ODEON, Odense. Indenrigs- og sundhedsminister Sophie Løhde holdt åbningstalen, hvorefter en perlerække af sessioner tog de godt 500 deltagere en tur rundt i det danske kræftforskningslandskab. Læs mere om konferencen og find præsentationer fra oplæggene nedenfor. 

Det var i den grad tværfagligt, da DCCC og DMCG.dk den 31. august - 1. september bød velkommen til Danske Kræftforskningsdage 2023. 

Se programmet og præsentationerne

Ved at folde kasserne herunder ud, kan du se programmet og finde præsentationerne i PDF-format.
Klik her for en printervenlig version af programmet.

Torsdag 31. august

Flash talks

Fredag 1. september

Højaktuel dansk forskning blev præsenteret på poster walks
Til konferencen præsenterede over 100 danske forskere deres poster torsdag eftermiddag kl. 17.15-18.30. Som noget nyt i år var der modererede poster-walks med diskussionsgrupper. Hver gruppe blev ledt af to moderatorer, der tog deltagerne forbi ca. 10 postere, der emnemæssigt var forbundet. Hver 'poster-presenter' havde så 3 minutter til at formidle posterens faglige indhold på en publikumsvenlig vis. Ved at deltage i en poster-walk fik deltagerne altså muligheden for at dykke ned i og spørge ind til noget af den nyeste danske forskning indenfor netop deres interessefelt. Læs abstractbooken 2023 med bl.a. de 10 spor, ved at klikke her.

På baggrund af poster-sessionen blev ’Best Poster Award’-prisen uddelt. Prisen gik til en presenter, der præsenterede sin poster på et højt niveau både visuelt og mundtligt. De to moderatorer tilkoblet et spor udpegede sammen en kandidat til "Best Poster Award"-prisen. Herefter afgjorde en tværfalig bedømmelseskomité, hvilke af de udvalgte postere, der blev den endelige vinder. 

Prisen gik til Mathis Ersted Rasmussen fra afdelingen for Eksperimentel Klinisk Onkologi på Aarhus Universitetshospital. 

Danske Kræftforskningsdage er kommet for at blive!

Danske Kræftforskningsdage har eksisteret siden 2018 og er i dag landets største kræftkonference, hvor mere end 500 klinikere, forskere, patientforeninger og beslutningstagere fra hele landet samles på tværs af de forskellige sygdomsområder og forskningsdiscipliner.

Danske Kræftforskningsdage er sammensat og drevet frem af toneagivende faglige og ledelsesmæssige kræfter fra landets hospitaler og universiteter, og er helt uafhængig af industrien. Konferencen er sat i verden, fordi et stærkt nationalt samarbejde på kræftområdet er en væsentlig del af grundlaget for et højt og ensartet niveau i forskning og behandling på tværs af forløb og områder – til gavn for alle danske kræftpatienter.