Alliancen_mod_ulighed_web.png

Gennem en bred alliance ønsker partnerne i fællesskab at nedbringe social ulighed i sundhed. Foto: Colourbox

09-06-2020

Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed har en fælles vision om sammen at bidrage til at nedbringe de sundhedsmæssige konsekvenser af ulighed for borgere og patienter uanset social baggrund og position. DCCC bakker op om visionen og indtræder i alliancen med fokus på at mindske uligheden i kræft.


DCCC vil mindske uligheden i kræft ved at skabe øget samarbejde mellem forskere og hospitaler på tværs af landet, så alle kræftpatienter får adgang til den nyeste forskning og bedste behandling, uanset deres bopæl. Derfor indtræder DCCC som partner i Alliancen mod Social Ulighed i Sundhed.

Alliancepartnerne er enige om at sætte fokus på vigtigheden af at mindske social ulighed i sundhed. Der er behov for en fælles indsats på tværs af sektorer og på forskellige arenaer, hvor regioner, kommuner, organisationer, civilsamfund og det private spiller en rolle.

Alliancen holder kick-off møde den 11. august, hvor rammen sættes for alliancens indsats fremover. 

Læs mere om Alliancen og partnerne her

Find mere information om kick-off mødet her

Knæk Cancer 2020 opslag: Mindre Ulighed i Kræft

  • En af partnerne i alliancen er Kræftens Bekæmpelse, som blandt andet prioriterer området med et Knæk Cancer 2020 opslag, hvor der udbydes op til 5 mio. kr. til forskning i Mindre Ulighed i Kræft
  • Frem til 3. september 2020 kan der søges om midler til forsknings- og/eller udviklingsprojekter, der understøtter, at uligheden blandt kræftpatienter mindskes. Se hele opslaget på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside.