Postersessionen til Danske Kræftforskningsdage 2024 vil igen i år foregå som modererede poster-walks med diskussionsgrupper. Foto; DKD2023, Jesper Balleby.

01-03-2024

Call for Abstract til Danske Kræftforskningsdage er nu åbent. Og der er god grund til at svare på netop dette call, for præsenterer du din forskning på Danske Kræftforskningsdage, får du unikke nationale og tværfaglige kontakter, indsigter og muligheder, vurderer to forskere, der tidligere har indsendt deres abstracts.

Det var egentlig behovet for at netværke om forskningen, der i første omgang drev Mike Bogetofte Barnkob til at indsende et abstract til Danske Kræftforskningsdage 2023.

- Vi var et sted, hvor vi ønskede at tale med andre danske kræftforskere om det, vi lavede – altså at få feedback. Og det må jeg så også sige, at vi fik! Jeg er ikke i tvivl om, at jeg fik kontakter og ’publicity’, som jeg ikke havde opnået ellers, fortæller forskeren, der er læge og postdoc ved Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Kennedy Institute of Rheumatology, University of Oxford.

Han får opbakning fra Randi Tobberup, der i dag er ledende klinisk diætist for Afdelingen for Medicinske Mave- Og Tarmsygdomme, Aalborg Universitetshospital, men som ph.d.-studerende i 2019 sendte et abstract ind til Danske Kræftforskningsdage.

- Det er noget helt særligt at stå i et nationalt forum med tværfagligt fokus, og her fortælle om det, man laver. Jeg var dengang en ung forsker, så det at få lov til at blive udfordret, det er unikt og man vokser af det. Det giver også grobund for bedre diskussioner og at starte gode faglige dialoger, siger hun og tilføjer.

- Overordnet er Danske Kræftforskningsdage en unik konference, fordi den er tværfaglig og national. Og vi er nødt til at forstå hinanden og rumme helheden. Vi har alle vores spidskompetencer, det er godt, men det skaber også en vis snæversynethed. Så dialogen med andre fagfæller er vigtig for ikke bare at forstå, hvordan de andre tænker og hvad du kan bruge dem til, men også i sidste ende at sikre en bedre behandling til patienterne.

Fra abstract til den store scene
Det er lige nu, du har chancen for at præsentere din forskning på landets største kræftkonference, som løber af stablen d. 29.-30. august i Odense.

Blandt alle indsendte abstracts udvælger en tværfaglig bedømmelseskomité de forskere, som inviteres til at omdanne deres abstract til en fysisk poster, som så bliver præsenteret til konferencen i årets postersession. Her vil de over 100 posterpresenters få lejlighed til at fortælle om deres forskning til en række ’posterwalks’, og der vil blive uddelt en posterpris til en forsker, som formår at formidle sin forskning på et usædvanligt højt niveau både visuelt og mundtligt.

Se videoen her for at opleve stemningen fra postersessionen i 2023.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Bedømmelseskomitéen vil desuden i udvælgelsesfasen udpege syv exceptionelle yngre forskere, der får tildelt prisen "Exceptional Young Scientist Abstract" og dermed også mulighed for at præsentere deres forskning på hovedscenen.

Kast dig ud i det!
Og netop muligheden for at stå på den store scene, og præsentere sin forskning for over 500 tværfaglige kollegaer til Danske Kræftforskningsdage, peger både Mike Bogetofte Barnkob og Randi Tobberup på, er helt unik. De var begge blandt den lille gruppe af forskere, hvis abstract gik hele vejen til den store scene.

- Inden man står der, bliver man klædt rigtig godt på til det. Som en af de syv på scenen modtog jeg et formidlingskursus, og her lærte jeg en hel masse om præsentationsteknik, som ellers er svært at lære. Det var en enorm givende oplevelse, fortæller Mike Bogetofte Barnkob.

Randi Tobberup, der stod på scenen fire år tidligere, stemmer i.

- Ikke mindst som ung forsker er det vigtigt at sprede sit budskab. Det er en enorm god chance for at sætte sit navn på forskningsscenen, altså at brande sig, og dermed få et større netværk og indgå i et større forskningsfællesskab. Hvis først man står på den store scene, så åbner det op for langt større nysgerrighed, mere støtte og i sidste ende, er det også til gavn for patienterne: Andre er jo nødt til at kende til dit arbejde, hvis det skal implementeres!

Alt i alt lyder der således en stærk anbefaling fra de to forskere til alle, der overvejer at indsende abstract til Danske Kræftforskningsdage 2024:

- Kast dig ud i det! Den danske scene kan være skræmmende, her kan vi ikke gemme os. Det er tæt på, men du kan virkelig få en gevinst ved at gøre dig gældende her, slutter Randi Tobberup.

Call for Abstract er åbent nu og frem til d. 17. april. Læs mere om formalia m.v. ved at klikke her.

Tilmelding til Danske Kræftforskningsdage 2024 åbner d. 1. maj. Følg med på www.dccc.dk.

Om Danske Kræftforskningsdage