Beverley_Lim_Hoeg_web.png

Beverley Lim Høeg fra Center for Kræftforskning modtog posterprisen ved Danske Kræftforskningsdage 2019 for sin engagerede formidling. Denne poster er baseret på et udkast og en post-peer review version et Cochrane review (DOI: 10.1002/14651858.CD012425). Efter endelig revision og godkendelse forventes den endelige version publiceret i Cochrane Database of Systematic Reviews.

02-09-2019

Beverley Lim Høeg vandt posterpris på Danske Kræftforskningsdage 2019 for sin levende formidling af stort studie, der undersøger forskellige opfølgningsstrategier for kræftoverlevere.

 

Bedømmelseskomitéen for årets posterpriser fremhæver, at Beverly Lim Høeg lykkedes med at formidle mange og komplekse resultater på en klar måde. "Beverley Lim Høeg præsenterede sin poster klart og på en meget spændende måde. Hun er en stærk og meget levende formidler" fortæller Randi Krogsgaard, patientrepræsentant i DCCC's styregruppe og medlem af bedømmelseskomitéen. 

Videnskabeligt er der tale om en stor og meget vigtig metaanalyse på et område, som ikke tidligere er belyst. Forskningen har ydermere betydning for hele kræftområdet på tværs af kræftformer.

Opfølgningsstrategier for kræftoverlevere har ikke én formel
Studiet, som er et samarbejde med Cochrane, er en omfattende sammenligning af forskellige opfølgningsstrategier for kræftoverlevere efter afslutning af behandlingsforløb. Studiet er endnu ikke publiceret, men resultaterne kommer til at belyse effekten af forskellige opfølgningsstrategier på bl.a. overlevelse, recidivopsporing og symptomer som angst og depression. Studiet udgør således et vigtigt grundlag for yderligere undersøgelser af effekten af forskellige opfølgningsstrategier efter kræftbehandling.

"Det er fantastisk. Det havde jeg ikke forventet, fordi der var så mange flotte og spændende posters." udtaler Beverley Lim Høg om at modtage prisen. Om de formidlingsmæssige overvejelser fortæller hun: "Jeg har en rigtig dygtig vejleder, og vi har også haft kurser om, hvordan man formidler sin forskning. Det har jeg lært meget af".

Kontakt
Beverley Lim Høeg
Ph.d.-studerende
Forskningsenheden Livet Efter Kræft, Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning
bevlim@cancer.dk
Læs abstractet bag poster nr. 106 Follow-up strategies after primary cancer treatment in adult cancer survivors: a systematic review and meta-analysis i abstract-bogen fra Danske Kræftforskningsdage 2019.