Der var stor interesse for posterwalks til Danske Kræftforskningsdage 2023, og også i 2024 bliver der mulighed for at gå med på en af 11 forskellige posterwalk-spor. Foto: Jesper Balleby

14-06-2024

I foråret modtog vi hele 176 abstracts til Danske Kræftforskningsdage 2024. Disse er siden blevet bedømt, og godt 100 er udvalgt til at blive en del af programmet, når dørene slås op til landets største, tværfaglige kræftkonference til august.

 

Det var en fornøjelse for arrangørerne af Danske Kræftforskningsdage 2024, DCCC og DMCG.dk, at opleve, at vi også i år har oplevet stor interesse fra forskere inden for alle faglige områder til at bidrage til konferencen ved at indsende deres abstract.

Af de 176 indsendte abstracts har faglige bedømmere nu udvalgt 106, der skal omdannes til fysiske postere, der vil blive udstillet og præsenteret på konferencen.

De 106 abstracts, samt abstracts fra de 7 vindere af ’Exceptional Young Scientist Award’-prisen, kan nu alle læses her.

Fra arrangørernes side ønsker vi at sende en stor tak til de faglige bedømmere såvel som alle, der har indsendt abstract.

Nyt samarbejde med videnskab.dk

Igen i år vil poster-sessionen på Danske Kræftforskningsdage foregå som modererede poster-walks med diskussionsgrupper torsdag eftermiddag. Der vil være i alt 11 spor, som konferencendeltagerne kan vælge mellem.

Årets Abstract book er opdelt, så du kan se, hvilke abstracts, du vil få præsenteret i hvert spor. Hvert spor består af ca. 10 posters, og der vil være 5 minutters præsentation af hver enkel poster, dette inkluderer tid til få spørgsmål.

På baggrund af posterne vil 'Best Poster Award'-prisen blive uddelt til den bedst formidlede poster. Læs mere om kriterierne for prisen her.

Som noget nyt i år vil vinderen af årets posterpris få mulighed for at formidle sin forskning i en artikel via Videnskab.dk's ’Forskerne formidler'. Her vil vinderen få sparring til at formidle sin forskning på en populærvidenskabelig facon af Videnskab.dk’s redaktion efter konferencen.

Bedømmelseskomitéen til Bedst Poster Awards består af Søren Paaske Johnsen (Professor, overlæge, centerleder, Danske Center for Klinisk Sundhedstjenesteforskning og formand for komitéen), Line Bentsen (Læge, ph.d., sessionsansvarlig), Daniella Elisabet Østergaard (Læge, ph.d.-studerende, sessionsansvarlig), Randi Krogsgaard (Patientrepræsentant og medlem af DCCC's styregruppe) samt Anders Høeg Lammers (Forskernes redaktør, Videnskab.dk).