Dato & tid: Torsdag d. 30. august 2018 kl. 17.30-19.00
Sted: Konferencecenter Odeon, Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C, Denmark
Arrangør: DCCC - Danish Comprehensive Cancer Center
Deltagerpris: Gratis
Kontakt: Christina Lund Højfeldt, Kommunikationskonsulent DCCC på christina.hoejfeldt@dccc.dk eller mobil +45 3069 7421
Tilmeldingsfrist: Først-til-mølle princip (maksimum 140 deltagere)

Web casting af oplægget vil blive lagt online snarest muligt under nyheder  på www.dccc.dk 


DCCC vil gerne invitere interesserede til at komme og blive klogere på området under kyndig vejledning af bl.a. Inge Marie Svane professor og overlæge ved Herlev Hospital og leder af det Nationale Forskningscenter for Immunterapi. Inge Marie Svane har i mange år forsket i sammenhænge mellem immunsystemet og kræft, og er i dag en af Danmarks førende eksperter i immunterapi.

Førende forskere og klinikere vil give en præsentation af nuværende og fremtidige behandlingsmuligheder inden for immunterapi til kræftpatienter, ligesom der vil være oplæg fra patienter, som har været igennem et behandlingsforløb med immunterapi. Der vil også være mulighed for stille spørgsmål til oplægsholderne.

Om immunterapi

Immunterapi er en ny måde at bekæmpe kræft på. Hvor kemoterapi og strålebehandling har til formål direkte at slå kræftcellerne ihjel, går immunterapi ud på at hjælpe patientens eget immunforsvar til at slå kræftcellerne ihjel.

Immunterapi dækker over en række forskellige behandlinger, både metoder og lægemidler og nogle former for immunterapi er allerede en del af den almindelige kræftbehandling. Samtidig er immunterapi et område, der forskes meget intensivt indenfor i disse år.

Om oplægsholderne

Inge Marie Svane, Professor, overlæge
Er en af Danmarks fremmeste forsker indenfor immunterapi og til dagligt Centerleder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital samt overlæge på Onkologisk og Hæmatologisk afdeling, Herlev Hospital.

Center for Cancer Immunterapi fungerer som et Nationalt Center for Immunterapi, og er bl.a. støttet af Kræftens Bekæmpelse. Centret har som nationalt center til opgave at indsamle og formidle erfaringer med anvendelse af immunterapi på alle kræftcentre i Danmark.

Inge Marie Svane modtog i 2017 Kræftens Bekæmpelses Hæderspris 2017 for sit arbejde med at indføre immunterapi i behandlingen af danske kræftpatienter og for at være en enestående læge for sine patienter.

Lars Bastholt, overlæge
Lars Bastholt er overlæge ved Onkologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Han har gennem årene deltaget aktivt i en række nationale og internationale forskergrupper primært inden for behandlingen af modermærkekræft og skjoldbruskkirtelkræft. Han har været ankermand i etableringen af en dansk database til vurdering af resultater af medicinsk behandling af modermærkekræft. Lars Bastholt modtag i 2013 Onkologiprisen fra Dansk Selskab i Klinisk Onkologi for sin indsats på kræftområdet.

Lærke Kjær Tolstrup, Ph.d. studerende, onkologisk sygeplejerske
Lærke Kjær Tolstrup er sygeplejerske og ph.d.-studerende ved Onkologisk afdeling på Odense Universitetshospital. Lærkes ph.d.-projekt omhandler melanompatienters indrapportering af bivirkninger i forbindelse med immunterapibehandling. Lærke er desuden tilknyttet REHPA - Videncenter for Rehabilitering og Palliation, hvor hun bl.a. har undervist i senfølger.