Dato & tid: 22. juni 2022 kl. 16.00 - 18.20 - de sidste 30 min med mulighed for ekstra spørgsmål i uformel sammenhæng.
Sted: 

Fysisk: Lundbeck-Auditoriet på Biocentret, Biotech Research and Innovation Centre (BRIC) på Københavns Universitet.

Online: via link, se siden her

Arrangør: DCCC i samarbejde med Dansk Forskningscenter for præcisionsmedicin i Blodkræft
Deltagere: Alle er velkomne, både patienter, pårørende, fagfolk og andre interesserede i området og arbejdet med at finde specifik behandling, der passer til den enkelte type blodkræft.
Kontakt: DCCC via e-mail: dccc.info@dccc.dk


Kom med til en eftermiddag med korte populærvidenskabelige foredrag for patienter med blodkræft og pårørende. Med oplæg, der sætter fokus på modtagerne og har plads til spørgsmål, giver vi indblik i hvordan vi i Danmark arbejder på at forbedre diagnostik og behandling for de forskellige blodkræftsygdomme.

De fleste typer blodkræft har ikke stor effekt af de tiltag, som virker på solide tumorer, så som stråleterapi og kirurgi. Derfor er målrettet medicin den vej forskningen går, og drømmen er at kunne lave målrettet behandling til hver patient.

For at samle og koordinere forskning og udvikling på området, blev Dansk forskningscenter for Præcisionsmedicin i Blodkræft oprettet i 2018 med støtte fra Knæk Cancer-midler.

Nu vil det nationale forskningscenter gerne invitere patienter og pårørende indenfor til at høre mere om den udvikling, der er sket på området de seneste år. Vi vil komme ind på hvordan vi i Danmark kommer langt med bredt samarbejde – både nationalt og i norden – og hvordan laboratorieforskning og registerdata anvendes, både nu og i fremtidens søgning efter specifik behandling, der passer til den enkelte type blodkræft.

Undervejs er der mulighed for at stille spørgsmål. Afslutningsvis vil vi byde alle deltagere på en forfriskning og en uformel snak, hvor der vil være mulighed for at møde og stille spørgsmål til forskerne.

Find mere information og læs mere om de populærvidenskabelige foredrag på siden her.

Hent invitationen og programmet i pdf ved at klikke her