De 7 på scenen.png

Hvert år på Danske Kræftforskningsdage uddeles prisen ’Exceptional Young Scientist Abstract’ til 7 yngre forskere. Foto: DKD2023, Jesper Balleby.

22-08-2024

Igen i år vil syv yngre forskere indtage den store scene på Danske Kræftforskningsdage for at præsentere deres forskning og modtage prisen "Exceptional Young Scientist Abstract". Få indblik i deres forskning ved at se de små, korte introduktionsvideoer herunder.


I foråret modtog vi hele 176 abstracts til Danske Kræftforskningsdage 2024. De er siden blevet bedømt, og godt 100 er udvalgt til at præsentere deres postere på konferencen. 

Ud af de mange tilsendte abstract blev syv særligt bemærkelsesværdige udvalgt til prisen ’Exceptional Young Scientist Abstract’. Det er forskerne bag de udvalgte abstracts, der torsdag formiddag vil præsentere deres forskning for mere end 500 deltagere på den store scene til konferencen.

Som en del af deres præmie har de gennemgået et træningsforløb i forskningsformidling med den professionelle coach Marianne Godt Hansen. Forløbet har hjulpet dem med at finpudse deres præsentationer, så de kan levere skarp og tværfaglig formidling til glæde for både dem selv og publikum under sessionen ’Aktuel dansk kræftforskning i rampelyset’ torsdag d. 29. august kl. 13.15.

Se de syv videopræsentationer herunder, så du kan blive klogere på den forskning, de syv yngre forskere vil præsentere til Danske Kræftforskningsdage 2024:

Kan brystkræftscreening bruges som anledning til at øge deltagelsen i livmoderhalskræft- og tarmkræftscreening?

Af Anne Dorte Lerche Helgestad, læge, ph.d.-studerende, Universitetsklinik for Kræftscreening, Afdeling for Folkeundersøgelser, Randers Regionshospital

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Kræftpakken for hoved-halskræft under spotlight: Risikoen for at overse kræft

Af Ida Grunske Schmidt, læge, Øre-Næse-Halskirurgisk Afdeling, Odense Universitetshospital

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Personlig kræftbehandling valgt med præcision – virker det og hvad er perspektiverne?

Af Tina Kringelbach, molekylærbiolog, ph.d., projektleder, Fase1 Enheden, Afdeling for Kræftbehandling, Rigshospitalet

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Hvad betyder det, når sprogbarrierer skaber ulighed i et kræftforløb

Af Lisbeth Birkelund, cand.mag., ph.d.-studerende, Geriatrisk Afdeling, Odense Universitetshospital og Klinisk Institut, Syddansk Universitet

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Stå Sammen: En webbaseret psykologisk indsats til yngre kvinder med brystkræft og deres partnere

Af Kira Lauritzen, psykolog, ph.d.-studerende, CASTLE - Kræftens Bekæmpelses Nationale Forskningscenter for Senfølger hos Kræftoverlevere og Afdeling for Kræftbehandling, Rigshospitalet

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Hvordan inddrages seksuelle aspekter i omsorgen for patienter med hæmatologisk kræft?

Af Kristina Holmegaard Nørskov, klinisk sygeplejespecialist, ph.d., Klinik for Blodsygdomme, Rigshospitalet og Hæmatologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital Roskilde

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Tarmkræft: Unge patienter har ikke øget risiko for tilbagefald

Af Jesper Berg Nors, læge, ph.d., Molekylær Medicinsk Afdeling, Aarhus Universitetshospital

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.