Fra abstract til scene, postersession og flash talk
I 2025 har vi modtaget 196 abstracts i forbindelse med Call for Abstracts til Danske Kræftforskningsdage.
På baggrund af de indsendte abstracts har en række faglige bedømmere vurderet og udvalgt godt 110 abstracts, hvor forfatterne får mulighed for enten at:
- Præsentere deres forskning med en fysisk poster under årets modererede posterpræsentationer - med mulighed for at vinde priser
- Præsentere deres forskning som flash-talks fra scenen eller
- Præsentere deres forskning på scenen i sessionen Nye danske kræftforskere i rampelyset.
Til posterpresenters
Posterguiden er målrettet dig, der skal præsentere dit abstract på Danske Kræftforskningsdage. I guiden finder du formalia om postersessionen og konkrete posterkrav, en #Betterposter-template plus eksempler og konkrete tips, så du kan designe en stærk poster og forberede en skarp præsentation
-> Læs posterguiden <-
Postersession
Postersessionen ved Danske Kræftforskningsdage er et centralt omdrejningspunkt for faglig udveksling og formidling. Den har til formål at vise et omfattende udsnit af den igangværende forskning på kræftområdet og understøtte vidensdelingen på tværs af geografi og specialer.
Igen i år får lige over 100 posterpresenters mulighed for at præsentere deres forskning under postersessionen – hvor de kommer til at præsentere nye resultater og perspektiver på kræftforskningsområdet.
Postersessionen på Danske Kræftforskningsdage er en levende vidensdelingsplatform, der bidrager til at styrke det nationale og tværfaglige samarbejde.
Årets postersession foregår som modererede posterpræsentationer i mindre spor - indenfor de kategorier, der er indsendt abstract i. Hver posterpresenter får:
- 3 minutter til præsentation
- 2 minutter til spørgsmål og dialog, som styres af to moderatorer indenfor hvert spor
Formatet er siden 2023 blevet udviklet og kurateret af de sessionsansvarlige Line Bentsen og Daniella Østergaard, der også i år er ansvarlige for postersessionen - sammen med de to med-ansvarlige Mette Kielsholm Thomsen og Marie Ernst Christensen.
Årets posterpresenters anbefales at benytte #Betterposter-formatet. Et nyt studie foretaget af Line Bentsen og Daniella Østergaard viser netop, at #betterposter-formatet klarer sig bedre, især på førstehåndsindtryk, end det mere traditionelle posterformat. Læs: What Makes a Good Poster.
Læs nyheden Fra passiv til aktiv forskningsformidling
Postersession 2024

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.
De faglige bedømmere
Best Poster Award
På Danske Kræftforskningsdage 2025 uddeles der i forbindelse med postersessionen flere priser bl.a. prisen Best Poster Award. For at vinde den prestigefulde pris skal fagligt indhold, design og præsentation gå op i en højere enhed.
Kriterierne er:
- Klar og overskuelig visuel præsentation af et fagligt stærkt indhold
- En mundtlig præsentation, der tydeligt og engagerende formidler hovedpointerne
- Originalitet i både projekt og præsentation
- En poster, der kan stå alene, men også åbner for dialog
Prisen uddeles under konferencen på baggrund af moderatorernes nomineringer, og en tværfaglig komité udpeger vinderen.
Spot på syv lovende nye forskere
Igen i år får syv lovende nye forskere muligheden for at træde op på den store scene til Danske Kræftforskningsdage. Her skal de præsentere deres forskning og vil modtage prisen "Exceptional New Scientist Abstract".
Deres abstracts er blevet udvalgt som de bedste blandt årets indsendte abstracts. Prisen gives som en anerkendelse af fremragende forskning - i den brede og tværfaglige sammenhæng.
Ud over prisen vinder de også et formidlingsforløb med professionel sparring, der styrker deres evne til at levere klar, tværfaglig og engagerende formidling.
Flash talks
En række fagligt stærke abstracts udvælges til at præsentere deres forskning som Flash talks på den store scene.
De sessionsansvarlige
De ansvarlige for postersessionen er:


Daniella Elisabet Østergaard
Daniella Elisabet Østergaard er læge og ph.d.-studerende ved Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet. Hun er tilknyttet DCCC Stråleterapi og forsker i stråleterapi med fokus på optimering af strålebehandlingsteknikker og stråleplaner for at minimere senfølger, særligt hos børn og unge kræftpatienter. Daniella har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2023-2025.


Line Bentsen
Line Bentsen er læge og ph.d.-studerende ved Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet. Line laver forskning med særligt fokus på fertilitet og seksuel sundhed blandt unge voksne med kræft i Danmark. Line har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2023-2025.


Marie Ernst Christensen
Marie Ernst Christensen er lektor og ph.d. ved Forskningscenter for Pleje & Rehabilitering, samt Ernæring og Sundhedsuddannelsen på VIA University College. Hun har en baggrund i folkesundhedsvidenskab og forsker i rehabilitering med særlig fokus på appetit, samt mad- og måltidsrelaterede udfordringer hos unge kræftramte. Marie har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2025.


Mette Kielsholm Thomsen
Mette Kielsholm Thomsen er postdoc ved Institut for Klinisk Epidemiologisk Afdeling på Aarhus Universitet. Hun har en baggrund i folkesundhedsvidenskab og en ph.d. om det danske tarmkræftscreeningsprogram. Hendes forskning fokuserer på screening, kræftepidemiologi, social ulighed i sundhed og klinisk epidemiologi. Mette har bidraget til planlægning og udvikling af posterwalken ved Danske Kræftforskningsdage 2025.
Tidligere vindere af Best Poster Award
2024
Tenna Henriksen, postdoc, Molekylær Medicinsk Afdeling, Aarhus Universitetshospital
2023
Mathis Ersted Rasmussen, ph.d.-studerende, Afdeling for Eksperimentel Klinisk Onkologi, Aarhus Universitetshospital
2022
Caroline Lilja, stud.med., Plastikkirurgisk Afdeling, Forskningsenheden for Plastikkirurgi, Odense Universitetshospital
2021
Mette Kielsholm Thomsen, ph.d.-studerende, Klinisk Epidemiologisk Afdeling, Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital
Elisabeth Solmunde, stud.med., Klinisk Epidemiologisk Afdeling, Aarhus Universitet
2019
Beverley Lim Høeg, ph.d.-studerende, Forskningsenheden Livet Efter Kræft, Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning
Martin Oskar Broe, stud.med., prægraduatstuderene, Afdeling for Klinisk Farmakologi og Farmaci, Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet
2018
Siv Lykke Jørgensen, ph.d.-studerende, læge, Gynækologisk-obstetrisk Afdeling, Odense Universitets-hospital
Mette Tranberg, post doc., ph.d., Afdeling for Folkeundersøgelser, Regionshospitalet Randers