Call for Abstracts
Deadline 4. april 2025 kl. 12:00
Danske Kræftforskningsdage samler hvert år forskere, klinikere, patientforeninger og beslutningstagere fra hele landet til Danmarks største kræftkonference. Helt fra starten i 2018 har Danske Kræftforskningsdage været en del af en samlet national indsats, hvor DMCG.dk og DCCC i fællesskab arbejder for at styrke vidensdelingen og forkorte vejen fra forskning til klinik, og også i år ønsker vi at vise den omfangsrige og stærke aktuelle danske kræftforskning.
Vi inviterer derfor alle interesserede fra såvel den translationelle og kliniske forskning og på tværs af videnskablige metoder, specialer og discipliner til at indsende abstracts på forskningsprojekter, kliniske studier og andre kræftrelaterede forskningsaktiviteter
Unik mulighed for at præsentere forskningsresultater og styrke forskningsnetværk
Konferencens postersession foregår som modererede walks, hvor du som posterpresenter får mulighed for mundtligt at præsentere din forskning ud fra en poster og efterfølgende besvare spørgsmål fra de tilhørende om studiet.
Det giver dig en helt unik mulighed for at styrke dit forskningsnetværk. Får du muligheden for at få dit abstract præsenteret på konferencen, er du nemlig garanteret en aktiv rolle i postersessionen og har god mulighed for at udbrede og dele din forskning med fagfolk fra hele landet og fra forskellige forskningsdiscipliner.
Kategorier
Vi indkalder abstracts inden for hele kræftområdet.
Vælg den kategori, der dækker dit område bedst, når du sender dit abstract.
- Basic and translational cancer reseach
- Screening and early diagnostics
- Personalised medicine, biomarkers and diagnostics
- Clinical trials
- Morbidity, late effects and rehabilitation
- Patient involvement
- Palliation and psychosocial support
- Clinical epidemiology and database research
Udvælgelse af abstracts
De indsendte abstracts vil blive bedømt af en tværfaglig bedømmelseskomité. Vi præsenterer op til 110 posters i forbindelse med konferencen, og når vi udvælger iblandt de indsendte abstracts, sker det ud fra en samlet vurdering af:
- studiets kræftrelevans og generaliserbarhed
- forskningens resultater og kvalitet
- projektets perspektiver, nyhedsværdi og nationale indlejring
Kliniske studier med resultater vil blive prioriteret, men du er meget velkommen til også at sende abstracts om igangværende studier og kliniske protokoller.
Ud af de indsendte abstracts udpeges der også syv lovende nye forskere, der under konferencen får mulighed for at præsentere deres forskning fra scenen.
Indsend dit abstract
Du indsender dit abstract via skemaet: Call for Abstracts 2025 (lukket)
Det er ikke muligt at gemme skemaet undervejs, så vi anbefaler, at du har nedenstående oplysninger klar, inden du går i gang med at udfylde skemaet.
Informationerne, du taster ind i skemaet, bliver brugt til at generere en elektronisk abstract book, som sendes ud i forbindelse med konferencen – og som efterfølgende også bliver tilgængelig online på DCCC’s hjemmeside. Vi håber derfor, at du vil være omhyggelig med såvel titler som stavemåder med videre. For inspiration se Abstract book 2024.
Formalia
Skemaet er struktureret på denne måde
- Abstract title: Højst 250 tegn inklusiv mellemrum.
- Category: Vælg den af de ovenfor anførte kategorier, der passer bedst.
- Presenting author: Angiv det fulde navn: fx Peter Sindbjerg Petersen.
- Presenting author's email: Der må kun indsendes ét abstract per hovedforfatter/presenting author. Anfør venligst den mailadresse, som du bruger mest.
- Presenting author's title: Fx ph.d.-studerende, professor eller lignende
- Presenting author's affiliation: Afdeling, Institution.
- All authors and affiliation, including presenting author: Alle forfattere (inkludér venligst hovedforfatter igen) anføres med efternavn, initialer efterfulgt af afdeling og institution (fx Pedersen, P.S., Department of Nuclear Medicine, Aarhus University Hospital).
Brug venligst nummerering ved flere forfattere fra samme afdeling.
Hvis du er i tvivl, kan du med fordel søge svaret i Abstract book 2024 - Abstract text: Abstractet bedes struktureret som følger, inkludér venligst alle nedenstående overskrifter:
Introduktion| Materialer & Metoder| Resultater| Konklusioner.
Max 2.000 tegn inkl. Mellemrum
Det er ikke muligt at inkludere figurer og tabeller i abstractet.
Hovedforfatteren er ansvarlig for præsentation af posteren. Det er kun tilladt at indsende ét abstract per hovedforfatter.
Abstracts og posters kan udformes og præsenteres på enten dansk eller engelsk efter eget valg.
Frist for indsendelse af abstracts og svar
Vi beder dig om at indsende dit abstract via linket ovenfor senest den 4. april 2025 kl. 12:00
Alle hovedforfattere/ansøgere vil modtage et skriftligt svar, når bedømmelsen er afsluttet. Senest den 16. maj 2025. Svaret sendes til den mailadresse, du har oplyst i ansøgningsskemaet.
Bliver dit abstract accepteret, vil du modtage yderligere information om årets postersession. Vær opmærksom på, at alle abstracts, der bliver accepteret, skal præsenteres på en poster på konferencen, og at din poster skal være tilgængelig begge dage under konferencen.
Vi sender særskilt information til dem, der bliver udvalgt til at præsentere på scenen.
Tilmelding til konferencen
Bemærk venligst at indsendelse af abstracts, og accept af abstracts, ikke er gældende som tilmelding til konferencen. Tilmelding til konferencen åbner den 6. maj 2025.