Posterguide til Posterpræsentationer
Som posterpresenter på Danske Kræftforskningsdage 2025 får du en unik mulighed for at præsentere din forskning og nå ud til et bredt publikum, herunder fagfolk på tværs af faggrupper og specialer, beslutningstagere, patientrepræsentanter og fagjournalister.
Danske Kræftforskningsdage ønsker med postersessionen at gøre de nyeste data inden for kræftforskning let tilgængelige for deltagerne på konferencen.
En platform for effektiv og kreativ formidling
Postersessionen foregår som modererede posterwalks. Hver præsentation varer 3 minutter, efterfulgt af 2 minutters spørgsmål. Du bliver en del af en gruppe med cirka 10 posterpresenters, og moderatorer guider deltagerne gennem poster-præsentationerne.
Det er derfor obligatorisk, at du er til stede og præsenterer din poster under konferencens postersession. Din præsentation vil også være en del af vurderingen til prisen ’Best Poster Award’.
Det er vigtigt, at tænke formidling ind fra starten, når du skal præsentere din forskning på en poster. Postersessionen er på den måde ikke kun en præsentation af forskning, men også en platform for kreativ og effektiv formidling.
Design af poster – vi anbefaler #betterposter-formatet
For at optimere din poster anbefaler vi, at du benytter #Betterposter-skabelonen – og skaber din egen personlige version af den. #Betterposter-skabelonen blev udviklet af Mike Morrison i 2018 – og den er designet til at skabe visuelt tiltalende posters, der er lette at forstå for både forskere og ikke-eksperter. Formatet passer derfor rigtig godt til Danske Kræftforskningsdage, hvor publikum består af sundhedsprofessionelle på tværs af fag og specialer, men også af journalister, beslutningstagere og patientrepræsentanter.
Et nyt studie foretaget af de to sessionsansvarlige for postersessionen Daniella Østergaard og Line Bentsen viser netop, at #betterposter-formatet klarer sig bedre, især på første håndsindtryk, end det mere traditionelle posterformat. Læs undersøgelsen.
#Betterposter-formatet
Når du designer din poster, skal du fokusere på at gøre de vigtigste pointer og resultater tydelige og lette at identificere for et publikum, der ser på din og mange andre posters. Posteren skal formidle de centrale fund uden at overvælde publikum med for meget tekst.
Fordele ved #Betterposter-formatet:
- Gør det muligt at formidle videnskabelig forskning på en publikumsvenlig måde
- Fremmer samtale og interaktion med publikum
- Gør det nemt at identificere de vigtigste resultater og pointer ved første øjekast
- Er mere visuel tiltalende, fordi der er en begrænset mængde tekst, der er præcist og effektivt struktureret. Det fulde abstract skal ikke præsenteres på posteren
- Der er mere detaljerede data til dem, der læser indholdet grundigere eller engagerer sig med posterpresenter
- Essensen af projektet kommunikeres på posterens hoveddel. Understøttende tekst og grafer, tabeller og figurer udvælges nøje til at understøtte de centrale fund
Find Mike Morrisons video "How to create better research posters in less time", hvor han giver tips til, hvordan man kan forbedre sin posters formidling på konferencer.
Download #Betterposter-skabelon version 2.0
Posters skal være i A0-format (skal være i vertikal retning).
Vi har lavet en skabelon i den korrekte størrelse og format, som er ændret fra APA’s skabelon 2023 og Mike Morrisons oprindelige version fra 2018 (How to create a better research poster in less time. (#Betterposter Generation 1).
FAQ til posterpresenters
Få svar på alt om posters: Ophængning, præsentation, formalia og praktisk info for dig, der skal præsentere dit abstract på konferencen.
Best Poster Award
Den bedste posterpresenter, der på en letforståelig måde formidler den nyeste videnskabelige viden via sin poster, bliver på Danske Kræftforskningsdage hædret med den prestigefulde pris ’Best Poster Award´.
Vurderingskriterier for Best Poster Award
- Klar og overskuelig visuel præsentation af et fagligt stærkt indhold
- En mundtlig præsentation, der tydeligt og engagerende formidler hovedpointerne
- Originalitet i både projekt og præsentation
- En poster, der kan stå alene, men også åbner for dialog
Dvs. at Førstehåndsindtrykket giver et klart overblik over studiets kontekst, formål og hovedresultater, samt at plakatens layout og grafiske indhold guider læseren.
Læs mere om Best Poster Award på siden for Abstracts og Posters.