DCCC og DMCG.dk samler hvert år klinikere, forskere, patientforeninger og beslutningstagere fra hele landet til Danske Kræftforskningsdage med fokus på, hvordan vi bruger ny viden og samarbejder bedst – til gavn for patienterne.

Vi mener nemlig, at et stærkt nationalt samarbejde er en væsentlig del af grundlaget for en høj og ensartet kvalitet i kræftforskning og behandling på tværs af kræftforløb og områder.

Et unikt forum til at fremme videndeling og samarbejde

Med Danske Kræftforskningsdage skaber vi rammerne for mere vidensdeling og samarbejde på tværs af faggrupper, specialer og geografi. Konferencen er som altid uafhængig af industrien – og den sætter fokus på, hvordan vi bedst griber og formidler ny viden, for at vi sammen kan tilbyde den bedste behandling til alle danske kræftpatienter.

Kræftområdet og sundhedsvæsenet er under konstant forandring. Nye teknologier og behandlinger ændrer hastigt på de muligheder og tilbud, vi har til patienterne. Området presses fra flere sider. En vigtig opgave i fremtidens sundhedsvæsen er derfor at sikre, at de samlede ressourcer udnyttes effektivt og til gavn for alle patienter. Det kræver et stærkt tværsektorielt samarbejde for at sikre gode og sammenhængende patientforløb.

Derfor står de svære emner også altid centralt i programmet – fordi vi mener, at landets største tværfaglige kræftkonference netop er stedet, hvor vi skal drøfte det, som er svært, og som optager hele sundhedsvæsenet. Uanset om man er kliniker, forsker, beslutningstager eller repræsenterer patienterne.

Forkorter vejen fra forskning til patient

Helt fra starten i 2018 har konferencen været en del af en samlet national indsats, hvor DCCC i fællesskab med DMCG.dk arbejder for at forkorte vejen fra forskning til klinisk praksis – og få forskningen hen, hvor det kommer patienterne til gavn.

Det er afgørende at få de fremskridt og gennembrud, der sker i forskningen – også i laboratorieforskningen - hen, hvor det kommer patienterne til gavn. Derfor vil der på Danske Kræftforskningsdage altid være dedikeret tid til den translationelle forskning.

Vi tror på, at tværfagligt samarbejde og deling af viden er nøglen til at forbedre forskning og derigennem behandling inden for alle aspekter af kræft - forebyggelse, diagnostik, behandling, senfølger, rehabilitering og palliation - og derfor er konferencen åben for alle, der er fagligt engagerede i kræftområdet.

Danske Kræftforskningsdage afholdes årligt over to dage i slutningen af august måned og har plads til mere end 500 deltagere. Konferencen har været udsolgt alle år.