Herunder er der samlet en oversigt over nyheder og videoer fra Danske Kræftforskningsdage 2018. Du finder også en oversigt over historier, der er bragt i andre medier.

Læs nyhedsbrevet fra Danske Kræftforskningsdage 2018

 • Danske Kræftforskningsdage 2018 var kendetegnet ved stor og bred faglig deltagelse, et livligt rum for netværk og vidensdeling og præsentation af den samlede kræftforskning i Danmark. Se og oplev stemningen fra de to dage i Odense.

 • Danske Kræftforskningsdage, som blev afholdt sidst i august var, målt på faglige diskussioner, ny viden og antallet af tilmeldte, en succes. Det er både arrangørerne bag konferencen og deltagerne enige i. Næste skridt er nu at arbejde videre på at yderligere styrke det nationale samarbejde om kræft. 

 • Michael Baumann, professor og direktør ved German Cancer Research Center (DKFZ), Heidelberg var en af hovedtalerne på Danske Kræftforskningsdage. Han blev spurgt om, hvordan han ser på kræftlandskabet i Danmark. Hør hans tanker om og syn på, hvordan vi klarer os og hvad vi kan gøre bedre.

 • Danske Kræftforskningsdage gav anledning til omtale i andre medier og flere gode emner blev taget op efter konferencens afslutning. Herunder finder du et udpluk af eksterne nyheder relateret til Danske Kræftforskningsdage.

 • Patientforeninger og patienter var godt repræsenteret til Danske Kræftforskningsdage. Den første dag var der dagen igennem en markedsplads med 25 stande repræsenteret af både patientforeninger, forskningsgrupper, DMCG'er og organisationer. Hør hvad patienterne syntes om at deltage på Danske Kræftforskningsdage.

 • Behandling af kræft med immunterapi er i rivende udvikling, og det er det også i Danmark. Inge Marie Svane, professor og leder af Center for Cancer Immunterapi fortæller kort og i øjenhøjde om, hvorfor immunterapi er vigtig i forhold til fremtidens kræftbehandling.

 • Det var budskabet fra den internationale kræftforsker, Michael Baumann, da han gav sit syn på kræftforskningen i Danmark i forbindelse med konferencen, Danske Kræftforskningsdage.

 • Den danske kræftforskning var samlet på Danske Kræftforskningsdage. 134 forskere præsenterede deres forskning til deltagerne og to præsentationer skilte sig særligt ud. Siv Lykke Jørgensen og Mette Tranberg modtog årets poster pris for deres forskning og måde at præsentere den på. 

 • På Danske Kræftforskningsdage, som netop er blevet afholdt, præsenterede Mette Tranberg sin forskning om, at en HPV-hjemmeprøve kan få flere kvinder til at deltage i screening for livmoderhalskræft. Det gjorde hun så overbevisende, at hun blev belønnet med en pris fra arrangørerne bag, DCCC og DMCG.dk.

 • På Danske Kræftforskningsdage, som netop er blevet afholdt, præsenterede Siv Lykke Jørgensen sin forskning om, at robotkirurgi er en sikker behandling med færre komplikationer ved tidlige stadier af kræft i livmoderen. Præsentationen sikrede hende en poster-pris fra arrangørerne bag konferencen, DCCC og DMCG.dk.

 • På Danske Kræftforskningsdage d. 30. august fortalte eksperter og patienter om deres viden og erfaringer med immunterapi som behandlingsform til kræft. Se eller gense hele oplægget "Immunterapi i øjenhøjde".