Dato og tid: d. 25. januar 2023 kl. 15:00 – ca. 17:30
Sted: Online (Zoom link bliver sendt ud efter tilmeldingsfristen)
Arrangør: DCCC ctDNA Forskningscenter
Tilmelding: via dette link
Tilmeldingsfrist
: 20. januar 2023
Kontakt: Anne Lærke Lorentzen, e-mail: anne.lorentzen@clin.au.dk


Mange studier som involverer sporing af cirkulerende tumor DNA (ctDNA) benytter digital PCR (dPCR) til at kvantificerer ctDNA. En af de særlig attraktive kvaliteter ved dPCR er det relative simple dataformat, som muliggør en simpel databehandling. Ligesom andre molekyleværktøjer, så er dPCR følsom overfor støj, og det kan komplicere kvantificeringen af ctDNA niveauet.

Denne online workshop introducerer basis datahåndtering af dPCR data og guider gennem praktiske øvelser korrektionen af støj i dPCR data. Yderligere, vil der være eksempler på, hvordan dårlig datahåndtering kan lede til problematiske resultater.

Denne workshop er målrettet folk, som bruger ddPCR til ctDNA sporing, og der kræves en basis forståelse af dPCR.

Læs mere om læringsudbytte, krav og forberedelse på siden her

Seminaret her indgår i et nyt initiativ fra Dansk Forskningscenter for cirkulerende tumor DNA guidet kræftbehandling; Seminar Series. Seminarrækken kommer til at indeholde seminarer og workshop om mange forskellige emner relateret til ctDNA guidet kræftbehandling. Det er åbent for alle og vil blive afholdt cirka hver anden måned.

Seminarrækken er et element i ctDNA Forskningscentrets målsætning om at facilitere nationalt samarbejde i forskningen af ctDNA guidet kræftbehandling.