Dato & tid: 16. april 2024, kl. 11-17
Sted: Hotel Alsik, Nørre Havnegade 21-25, 6400 Sønderborg  
Arrangør: Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning, Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS) og Kræftambulatorium, Sygehus Sønderjylland, Sønderborg
Tilmelding: Tilmelding via dette link
Tilmeldingsfrist: 11. marts 2024
Kontakt: Randi Jakobsen (randi.jakobsen@rsyd.dk) eller Joan Lassen (joan.lassen@rsyd.dk)


Den 16. april 2024 inviterer Kræftambulatorium, Sygehus Sønderjylland, i samarbejde med Kræftens Bekæmpelses Center for Kræftforskning og Dansk Forskningscenter for Lighed i Kræft (COMPAS), til temadag om sundhedsfremme hos kræftpatienter.

Sundhedsadfærd har stor betydning for kræftpatienters udbytte af behandlingen, risiko for tilbagefald og overlevelse, men vi mangler en fælles national tilgang til at arbejde med sundhedsfremme på kræftafdelingerne. Dette ønsker vi at skabe fokus på med denne temadag.

Vi har planlagt 6 sessioner inden for områderne overvægt og kost, fysisk aktivitet, rygning, alkohol, motivation og samarbejde med den kommunale rehabilitering. Vi ønsker at have fokus på sundhedsadfærdens helbredsmæssige betydning for kræftpatienters forløb, på hvor vigtigt det er at italesætte sundhedsadfærd i mødet med kræftpatienter, og på hvordan vi kan arbejde med motivation og involvering af patienten i dette arbejde. I en afsluttende paneldebat ønsker vi at have fokus på at få skabt en fælles tilgang for, hvordan vi arbejder med sundhedsfremme, og hvem der har ansvaret, så kræftpatienterne oplever en sammenhæng på tværs af sektorer.

Se hele programmet for temadagen her.

Deltagelse i arrangementet er gratis, og forplejning er inkluderet. I tilfælde af udeblivelse vil der blive opkrævet et gebyr på 750 kr. for at sikre, at arrangementet bliver fyldt op, og en anden interesseret kan få pladsen. Hvis du bliver forhindret i at deltage, kan du omkostningsfrit framelde dig frem til tilmeldingsfristen den 11. marts 2024. 

Klik her for tilmelding og mere information om temadagen.