Dato og tid: 27. aug 2025
Sted: ODEON Odense
Arrangør: Annika von Heymann, Therese Juul, Lena Saltbæk, Lærke Kjær Tolstrup, Thea Otto Mattsson og Lise Ventzel – på vegne af DCCC.
Tilmelding: https://www.tilmeld.dk/dccc-workshop-senfoelger
Tilmeldingsfrist: 13 aug 2025
Kontakt: har du spørgsmål til indholdet så kontakt Annika von Heymann annika.von.heymann@regionh.dk – spørgsmål vedr. tilmelding så kontakt dccc.info@dccc.dk
WORKSHOP - Kræftplan V har sat tiltrængt fokus på senfølger - men hvordan ser fremtidens landskab af senfølgebehandling ud?
Tag en kollega eller en god samarbejdspartner under armen og kom til en inspirerende eftermiddag, hvor vi samtidig lægger grundstenen til åbne arbejdsgrupper, og bygger videre på netværk, der kan styrke den nationale vidensdeling, bidrage til den videre planlægning, følgeforskning og samle den faglige viden, når de første spadestik til udformningen af det nye senfølgelandskab skal tages.
Foreløbigt program
16:00
Ankomst og netværk med kaffe og kage
Velkomst v. Henrik Frederiksen, Formand for fagligt udvalg DCCC
Intro til eftermiddagen v. arrangørgruppen
Michael Jefford fortæller om erfaringer med organisering af senfølgeindsatsen i delstaten Victoria, Australien
Gruppediskussioner af fx stepped care, identifikation af patienter med senfølger, PRO, national erfaringsopsamling og vidensdeling på tværs af sektorer, informationsmateriale om senfølger, fremtidige netværksaktiviteter og funding af disse.
18:30
Pause og sandwiches
19:00
Plenumdiskussion og dannelse af åbne arbejdsgrupper
20:00
Tak for nu – og afrunding af aftenen på Café Skt. Gertrud
Professor Michael Jefford er en af verdens førende eksperter indenfor forskning i og organisering af senfølgeområdet. Som forsker og øverste chef for Australiens nationale Cancer Survivorship Centre har Prof. Jefford en omfattende og konkret erfaring med organisering af senfølgeindsatsen.
Han vil med afsæt i netop dér hvor vi står aktuelt i Danmark, gøre os klogere på, hvordan effektiv håndtering af evidensbaserede senfølgeindsatser kan se ud i praksis – herunder opsporing og behovsvurdering, shared care, national vidensdeling – og lægge op til en drøftelse af forskningsprioriteter i 'survivorship care'.
Målgruppe: Læger, sygeplejersker, psykologer, terapeuter og andre fagpersoner, der arbejder med senfølgeområdet i kommuner, på hospitaler eller i almen praksis, repræsentanter fra patientforeninger, samt administrative medarbejdere fra stat, regioner og kommuner, som arbejder med organisering og udvikling af området. Arrangementet er gratis for målgruppen.
Arrangørgruppe bag denne workshop er Annika von Heymann, Therese Juul, Lena Saltbæk, Lærke Kjær Tolstrup, Thea Otto Mattsson og Lise Ventzel – på vegne af DCCC.