Kan vi forløse Kræftplan V? Det spørgsmål stiller vi til Danske Kræftforskningsdage 2025 Foto: DCCC/Jesper Balleby

Kan vi forløse Kræftplan V? Det spørgsmål stiller vi til Danske Kræftforskningsdage 2025 Foto: DCCC/Jesper Balleby

06-05-2025

Tilmeldingen til Danske Kræftforskningsdage 2025 er nu åben – og forventningerne er som sædvanlig høje til årets program, som er centreret om rammerne og de muligheder, som Kræftplan V giver os.

”Jeg har mærket en stærk energi og entusiasme under planlægningen af årets program. Og der er virkelig meget at glæde sig til,” slår professor, overlæge og formand for DCCC’s faglige udvalg Henrik Frederiksen fast.

Årets tema "Det differentierede sundhedsvæsen – kan vi forløse Kræftplan V?" sætter spot på den omstilling, som kræftområdet står overfor både set i lyset af sundhedsreformen samt den kommende Kræftplan V.

For Sundhedsvæsnet kan og skal meget – og vi kan ikke blive ved med at gøre, som vi plejer.

”Vi kommer til at tage en række vanskelige emner op i programmet –  fordi vi mener, at landets største tværfaglige kræftkonference netop er stedet, hvor vi skal drøfte det, som er svært, og som optager hele sundhedsvæsenet. Vi ønsker med andre ord at stille skarpt på det grundlag, vi står på, og på de opgaver, der står foran os – og så stiller vi spørgsmålet: Kan vi forløse det?,” uddyber Henrik Frederiksen.

Ideer og resultater: Fra laboratorie – til patient – og retur?

Det er afgørende, at vi får de fremskridt og gennembrud, der sker i forskningen – også i laboratorieforskningen - hen, hvor det kommer patienterne til gavn. Derfor vil der på tværs af programmet være dedikeret tid til den translationelle forskning. Her skal vi blandt andet se nærmere på, hvordan alder og biologi spiller sammen og på epigenetik i kræftbehandlingen.

”Danske Kræftforskningsdage blev skabt med det helt grundlæggende formål at forkorte vejen fra forskning til klinisk praksis – og få forskningen hen, hvor det kommer patienterne til gavn. Vi tror på, at tværfagligt samarbejde og deling af viden er nøglen til at forbedre forskning, og derigennem at opnå bedre muligheder for vores patienter. Uanset om det drejer sig om forebyggelse, diagnostik, behandling eller rehabilitering og senfølgehåndtering," siger Henrik Frederiksen.

Sammen om bedre behandlinger og tværfaglige løsninger – for patienternes skyld

Kræftområdet og sundhedsvæsenet er under konstant forandring. Nye teknologier og behandlinger ændrer kontinuerligt på de muligheder og tilbud, vi har til patienterne. En afgørende opgave for sundhedsvæsenet er at sikre gode og ikke mindst sammenhængende patientforløb. Det kræver et stærkt fagligt og tværsektorielt samarbejde – som Danske Kræftforskningsdage netop ønsker at fremme.

"Vi er i DCCC og DMCG.dk stolte af årets program, og vi glæder os til at kunne levere en tour de force gennem en række brandaktuelle emner inden for kræftforskning. Og så er det jo ekstra fedt at få lov til at arbejde tæt sammen med min gode kollega og formand for DMCG.dk, Camilla Qvortrup om at forløse sessionerne Tidlig og mere målrettet diagnostik samt nye behandlinger baseret på moderne teknologier” siger Henrik Frederiksen

Henrik Frederiksen sender også en stor tak til de mange faglige bedømmere og sesssionsansvarlige for deres store arbejde og bidrag til planlægningen af Danske Kræftforskningsdage, og han tilføjer:

”Og så glæder jeg mig bare helt grundlæggende over det helt unikke i - også set i international sammenhæng  - at vi i Danmark har denne særlige mulighed for at samles på tværs af fagfolk, beslutningstagere og patientrepræsentanter til årets største kræftkonference.”


Tilmelding til Danske Kræftforskningsdage 2025 

Se det foreløbige program

Tidligere år er konferencen blevet udsolgt lynhurtigt, så vent ikke for længe med din tilmelding, hvis du vil sikre dig en plads.

Find FAQ og læs mere om Danske Kræftforskningsdage