Tenna Henriksen fra Molekylær Medicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital modtog prisen 'Best Poster Award' under dette års Danske Kræftforskninsdage. Foto: DCCC.
19-09-2024
Fredag formiddag modtog vinder, Tenna Henriksen, et stort bifald fra salen, da hun blev kaldt på scenen for at modtage årets formidlingspris. Med prisen ’Best Poster Award’ hyldes en forsker, der har udmærket sig ved at præsentere sin stærke og fagligt meget relevante forskning på en let tilgængeligt måde for konferencens deltagere - både visuelt og mundtligt.
Tenna Henriksen, postdoc ved Molekylær Medicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital, stod bag poster nr. #100 med titlen ’Next-level cancer staging through growth rate assessment’. En poster der blev præsenteret og visuelt fremstod så overbevisende, at hun fredag formiddag blev udvalgt som vinder af et enigt bedømmelsesudvalg.
De faglige bedømmere var særligt begejstrede for, at Tenna med sin poster formåede at illustrere og præsentere et relativt komplekst emne på en forholdsvis enkel måde. Ligeledes lagde de vægt på, at posteren fungerede i sin egen ret og som et selvstændigt medie, der intuitivt guidede og gav beskueren klar besked.
Samtidig er de forskningsresultater, som Tenna præsenterede både interessante og fagligt yderst relevante. Projektet målte hos en række patienter, hvor kræften var vendt tilbage, gentagne gange over tid ctDNA i blodet for at kunne vurdere kræftens væksthastighed. Ved at måle ctDNA over tid fik projektet et klart billede af, hvordan kræftsygdommen udviklede sig. Dermed peger resultaterne i forskningsprojektet ifølge Tenna Henriksen på, at kræftens væksthastighed ikke kun bruges til at forudsige overlevelse, men også til at bestemme, hvornår det er bedst at gribe ind med behandling.
Æren, 10.000 kr. og en populærvidenskabelig artikel
Ud over æren, så modtager Tenna Henriksen også 10.000 kr. Herudover får hun som noget helt nyt i år også muligheden for at formidle sin forskning i en artikel på Videnskab.dk gennem ’forskerne formidler'. Her får hun sparring til at formidle sin forskning på en populærvidenskabelig facon af videnskab.dk’s redaktion.